Stirile ZileiTârgu-Jiu

Hortopan, anchetat de IPJ Gorj. Denunțător: Strămutarea busturilor Tătărescu la Vladimir, FĂRĂ AVIZE

Poliția și Corpul de Control din Ministerul Culturii au intrat pe fir și anchetează modul în care busturile soților Tătărescu au amplasate la  Târgu-Jiu și, ulterior, la Vladimir.

Corpul de Control din Ministerul Culturii a fost prezent toată săptămâna la Gorj, pentru a verifica, printre altele, și situația celor două busturi mutate anul trecut la Casa Memorială ”Tudor Vladimirescu”.

În paralel, Inspectoratul Județean de Poliție Gorj îl anchetează pe directorul Muzeului Județean, Dumitru Hortopan, asupra căruia planează suspiciuni de abuz în serviciu.

Totul a început după ce un profesor din municipiu, Cosmin Vilău, a sesizat autoritățile cu privire la posibile nereguli în acest scandal iscat în jurul celor două busturi. Vilău a cerut documente de la diverse instituții publice și, după ce a pus informațiile cap la cap a descoperit, că amplasarea busturilor nu a fost făcută legal nici la Târgu-Jiu, nici la Vladimir.

Dumitru Hortopan, directorul Muzeului Județean ”Alexandru Ștefulescu”, a dat asigurări, însă,  că a procedat legal la amplasarea busturilor atât la Târgu-Jiu cât și la Vladimir. Soclurile rămase în Parcul Tătărescu din Târgu-Jiu ar fi ale primăriei, spune Hortopan.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here