Minerit și EnergieStirile Zilei

Horneț vrea întâlniri cu Ciucă și Popescu. ”Termocentralele pot funcționa continuu, avem tehnologii”

Inventatorul Iuliean Horneț cere întâlniri cu premierul Nicolae Ciucă și ministrul Energiei, Virgil Popescu, pentru a le prezenta metoda prin care termocentralele pot rămâne în viață.

”Termocentralele României pot funcționa continuu și în mod eficient, economic și ecologic cu cărbune vegetal, atât timp cât vom dori” spune pe pagina de socializare, Horneț, unul dintre marii inventatori ai țării.

Acesta îi acuză pe guvernanții că-n loc să adopte soluții care pot asigura siguranța energetică a țării, ne bagă în sărăcie energetică.  

Horneț spune că există tehnologii care pot asigura viață îndelungată a actualelor termocentrale pe cărbune.

”Venim cu biomasă 55% , cu deșeuri menajere 25% și cu doar 20% cărbune. Îl putem toca, îl facem cărbune activ vegetal și ducem amprenta de carbon la 0,09 tone” declară inventatorul.  

În luna noiembrie, ministrul Energiei, Virgil Popescu, se lăuda că a semnat un „acord istoric” pentru sistemul energetic românesc, în sensul că CET Paroșeni urma să funcționeze pe peleți produși de o companie norvegiană. Iuliean Horneț critică astfel de acțiuni ale statului român.  

Deși a solicitat discuții cu ministrul Energiei, Horneț este sceptic că îl va convinge să ia în calcul tehnologiile sale.

Comment here