LIFE

Horia Moculescu dă cu Eurovisionul de pământ: „România nu are șanse. Piesa e o recidivă la «Da, mamă, sunt beată»

Horia Moculescu dă de pământ cu organizatorii selecţiei naţionale Eurovision. Celebrul compozitor nu crede în şansele României cu Roxen şi piesa aleasă pentru competiţia din Olanda din luna mai. ”Te voi suna când sunt beată/ O fac pentru că nu eşti aici”, sunt versurile melodiei alese, “Alcohol You”, despre care Moculescu spune că e aidoma celei cântate de Delia, notează click.ro.

Roxen (20 ani) va urca, în luna mai, pe scena de la Rotterdam şi va reprezenta România la cea de-a 65-a ediţie a concursului Eurovision Song Contest 2020 cu piesa “Alcohol You”. Decizia a fost luată în proporţie egală de public şi de juriul de specialitate, în cadrul spectacolului Finalei Naţionale organizat de Televiziunea Română duminică, 1 martie, la Sala Sporturilor “Romeo Iamandi” din Buzău.

Cele cinci piese pe care Roxen le-a interpretat şi din care a fost aleasă pentru finala din luna mai de la Rotterdam, Olanda, au fost: Alcohol You, Beautiful Disaster, Cherry Red, Colors şi Storm. Piesa “Alcohol You” s-a clasat pe primul loc cu 10 puncte (5 primite de la juriu şi 5 de la public), urmată, în ordine descrescătoare, de Storm (6 puncte), Cherry Red şi Colors la egalitate (câte 3 puncte) şi Beautiful Disaster. Juriul a fost alcătuit din: Alin Oprea, Luminiţa Anghel, Crina Mardare, Andrei Tudor şi Edward Sanda. Horia Moculescu nu crede în şansele României cu Roxen şi piesa aleasă pentru competiţia din Olanda, din luna mai.

”Este o recidivă la «Da, mamă, sunt beată», piesa pe care «i-o reproşez» unei mari cântăreţe, care este Delia. Se pare că melodia aceasta e ceva mai răsărită decât celelalte patru din punct de vedere al participării la Eurovision. Dar n-am tresărit nici o clipă. Am primit o «droaie» de telefoane de la prieteni derutaţi, şi lucrul cel mai comic a fost juriul… cu 2 membri care nu aveau ce căuta acolo. (Alin Oprea şi Edward Sanda-n.r.), iar ceilalţi trei trebuie priviţi ca o mostră de jenă în formularea verdictelor, Crina, fiind cea mai în măsură… Şi totuşi, şi ea a formulat atât de ambiguu verdictul la fiecare piesă, la un moment dat fiind în situaţia să laude o prestaţie în care Roxen a fost execrabilă. Lui Andrei Tudor, în calitate de preşedinte al juriului, i-au plăcut producţiile muzicale în sine, nu cântatul, şi a încercat să ocolească un refuz ferm dintr-un bun simţ pe care ştiam că îl are. Şi Luminiţa Anghel a fost concisă, fără să lase să se vadă dacă piesa îi place sau nu. Alin era exaltat, nu ştiu de ce! Nu cred că anul acesta se vor premia astfel de piese. Mai e ceva, cântatul live. Va fi un singur show la concurs şi sunt convins să Manoliu o să adauge o plus valoare. În rest, sunt dezolat de lipsa de activitate a producătorilor evenimentului de aseară pentru că au pus o fată excepţională, Dora Găitanovici, care e muzician, nu cântăreaţă. Este solistă, pianistă şi compozitoare. A fost o lipsă de abilitate să fie pusă să cânte înaintea lui Roxen” a declarat Horia Moculescu.

Comment here