LIFE

Hong Kong: Locuitorii nu mai vor mai putea utiliza TikTok

Locuitorii din Hong Kong nu vor mai putea utiliza, în curând, populara reţea de socializare TikTok din cauza recentei legi privind securitatea naţională impusă de către China, a anunţat compania, luni seara, potrivit AFP.

“În lumina evenimentelor recente, am decis să oprim aplicaţia TikTok în Hong Kong”, a declarat un purtător de cuvânt pentru AFP, precizând că oprirea completă va dura câteva zile.

Facebook, Google şi Twitter au confirmat, luni, că nu mai răspund la solicitările de informaţii despre utilizatorii lor din partea guvernului şi autorităţilor din Hong Kong, din respect pentru libertatea de exprimare. Cele patru platforme globale au declarat că echipele lor examinează îndeaproape noua lege extrem de controversată.

Hong Kong, fostă colonie britanică retrocedată Chinei, în 1997, cu condiţia păstrării anumitor libertăţi, se bucură de acces nelimitat la internet spre deosebire de China continentală, unde aceste trei servicii sunt, de exemplu, blocate. Săptămâna trecută, însă, parlamentul chinez a adoptat o lege privind securitatea naţională în Hong Kong, deschizând calea către schimbări radicale şi către o posibilă turnură autoritară.

TikTok, proprietatea grupului chinez ByteDance, populară în rândul celor celor mai tineri utilizatori, avea 800 de milioane de utilizatori în luna ianuarie la nivel mondial (conform DataReportal). Platforma a trebuit adesea să se apere în faţa acuzaţiilor privind legăturile sale cu China, unde compania sa mamă deţine o aplicaţie similară, sub un alt nume. Ea a negat întotdeauna partajarea de date cu autorităţile chineze şi dă asigurări că nu are nicio intenţie de a accepta astfel de cereri.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here