LIFE

Harvey Weinstein a fost găsit vinovat. Fostul mogul de la Hollywood, plasat în arest

Harvey Weinstein a fost găsit vinovat după procesul în care mai multe femei l-au acuzat de viol. Îşi va afla sentinţa pe 11 martie.

Harvey Weinstein a fost găsit vinovat de viol şi agresiune sexuală, anunţă CNN. Producătorul de la Hollywood a fost achitat de acuzaţia privind agresiunea sexuală prin urmărirea victimelor. Juraţii au explicat că au stabilit dincolo de orice îndoială că Weinstein a violat-o pe Annabella Sciorra, o altă victimă a cărei mărturie a fost prezentată în cadrul procesului.

Juraţii au stabilit vinovăţia lui Weinstein în cazul a două capete de acuzare: agresiune sexuală, care atrage condamnare între 5 şi 25 de ani în închisoare, şi viol, pedepsit de la închisoare cu suspendare până la 4 ani după gratii, notează CNN.

Deliberările privind vinovăţia lui Harvey Weinstain au fost reluate luni, după o pauză pronunţată de judecător pentru weekend. Vineri, juraţii l-au anunţat pe judecător că au dificultăţi în stabilirea verdictului pentru una dintre acuzaţiile de agresiune sexuală. În acelaşi timp, juriul a anunţat că are decizii unanime pentru celelalte capete de acuzare formulate în proces. Judecătorul s-a consultat cu avocaţii părţilor implicate în proces şi a decis să ceară continuarea deliberărilor. Astfel, juraţii au fost trimişi acasă peste weekend, deliberările fiind reluate luni. În biletul trimis judecătorului, juraţii arătau că încă nu pot formula o concluzie privind una dintre acuzaţiile de agresiune sexuală aduse lui Weinstein, dar că au ajuns la decizii unanime privind toate celelalte acuzaţii, notează Variety.

Procesul a început pe 6 ianuarie, la Tribunalul din Manhattan, New York, după ce, pe 31 mai 2018, un mare juriu l-a inculpat pe Weinstein pentru viol şi alte delicte cu caracter sexual, victimele fiind două femei. Actriţa Jessica Mann susţine că Weinstein a violat-o în 2013, iar Miriam Haley , asistentă de producţie, l-a acuzat de alte abuzuri sexuale, săvârşite în 2006, când ea folosea numele de Mimi Haleyi. Weinstein, în vârstă de 67 de ani, a negat acuzaţiile, spunând că relaţiile au fost consensuale. Dacă ar fi fost găsit vinovat la toate capetele de acuzare, Weinstein risca pedeapsa cu închisoarea pe viaţă.

Cazul este considerat definitoriu pentru mişcarea globală #MeToo, împotriva hărţuirii sexuale. Analiştii spun că verdictul va influenţa şi viitoarele procese ale unor persoane acuzate de abuzuri sexuale, încurajând sau descurajând victimele să raporteze astfel de cazuri.

Peste 80 de femei, printre care actriţe precum Angelina Jolie, Salma Hayek şi Gwyneth Paltrow, l-au acuzat pe Harvey Weinstein de hărţuire sexuală, viol sau agresiune, în urma apariţiei, la începutul lunii octombrie 2017, a unui articol în The New York Times în care erau oferite detalii cu privire la mai multe plângeri pe numele producătorului de film. Harvey Weinstein este subiectul mai multor anchete ale poliţiilor din Los Angeles şi Londra. La New York a fost pus sub acuzare pentru prima dată. La începutul lunii ianuarie, Weinstein a fost pus sub acuzare şi la Los Angeles, pentru violenţe sexuale săvârşite asupra altor două victime.

Judecătorul a recomandat ca Harvey Weinstein să rămână în arest după pronunţarea verdictului. Magistratul a solicitat transportarea acuzatului la infirmeria închisorii iar Weinstein a fost încătuşat.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here