LIFE

Harvey Weinstein a ajuns la o înţelegere cu victimele sale. Cât le va plăti celebrul producător

Harvey Weinstein şi conducerea companiei sale aflate în faliment au ajuns la o înţelegere financiară, care se ridică la 25 de milioane de dolari, cu mai multe zeci de victime care îl acuză pe producătorul de film american de abuzuri sexuale, potrivit Reuters.

Informaţia a fost făcută publică de The New York Times, care citează avocaţi implicaţi în negocieri. Acordul ar pune capăt unor procese intentate de actriţe şi foste angajate ale lui Weinstein, care îl acuză de diverse forme de abuz sexual, de la hărţuire la viol. Suma ar urma să fie plătită de firmele de asigurări cu care avea încheiate contracte fostul studio de producţie Weinstein Co, iar Weinstein nu ar fi obligat să recunoască faptele sau să plătească vreo daună. Reprezentanţii lui Weinstein au refuzat să comenteze informaţiile.

Peste 70 de femei, printre care actriţe precum Angelina Jolie, Salma Hayek şi Gwyneth Paltrow, l-au acuzat pe Harvey Weinstein de hărţuire sexuală, viol sau agresiune, în urma apariţiei, la începutul lunii octombrie 2017, a unui articol în The New York Times în care erau oferite detalii cu privire la mai multe plângeri pe numele producătorului de film. Weinstein, în vârstă de 67 de ani, a negat acuzaţiile, spunând că relaţiile au fost consensuale.

Potrivit Times, reclamantele cu care s-a ajuns la această înţelegere financiară urmează să îşi susţină cauza în instanţă, iar suma de 25 de milioane de dolari ar fi parte dintr-o înţelegere mai mare, de 47 de milioane de dolari, care ar acoperi orice alte obligaţii ale companiei aflate în faliment.

Litigiul este separat de procesul care va debuta pe 6 ianuarie 2020, la New York, şi în care Weinstein este judecat pentru agresarea sexuală a două femei. Iniţial, procesul în care este acuzat Weinstein trebuia să înceapă pe 9 septembrie, dar două noi capete de acuzare pentru comportament sexual agresiv şi reclamaţiile a două femei privind evenimente din 2006 şi 2013 i-au determinat pe avocaţii apărării să ceară mai mult timp pentru a putea pune la punct o apărare. Procurorii au arătat că o a treia femeie va veni în faţa instanţei pentru a povesti cum a fost violată de Weinstein, în 1993. Procurorii au anunţat că Annabella Sciorra, actriţa cunoscută pentru rolul din serialul „Clanul Soprano/ The Sopranos”, va depune mărturie, în pofida faptului că producătorul nu poate fi condamnat pentru această faptă, care a fost prescrisă.

Săptămâna trecută, procurorii care se ocupă de cazul Weinstein au cerut creşterea valorii cauţiunii acestuia de la 1 milion la 5 milioane de dolari, după ce acesta ar fi încălcat termenii supravegherii judiciare.

Weinstein, cunoscut drept unul dintre cei mai influenţi producători de film din ultimele decenii, a pledat nevinovat la cinci capete de acuzare printre care se numără deja violul şi comportamentul sexual agresiv. Dacă va fi găsit vinovat riscă pedeapsa cu închisoarea pe viaţă. Weinstein este subiectul mai multor anchete ale poliţiilor din Los Angeles şi Londra. La New York a fost şi prima dată când a fost inculpat.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here