Sportive

Handbalistele CSM, prima victorie pe teren propriu

Echipa de handbal feminin senioare a CSM Târgu-Jiu a trecut, la limită, duminică, de CNE Râmnicu-Vâlcea, scor 32-31, la pauză 17-13. Meciul a contat pentru etapa a-3-a din Seria B a Diviziei A.

Meciul a fost mult mai dificil decât se aşteptau handbalistele pregătite de Liviu Andrieş şi Andrei Enache. În Sala Sporturilor din Târgu Jiu a venit CNE Râmnicu Vâlcea, o echipă cu jucătoare foarte tinere, dar extrem de ambiţioase şi talentate, care au pus destule probleme în meciul cu CSM Târgu-Jiu, mai ales pe finalul partidei.

Echipa oaspete a început bine meciul şi a fost cea care a deschis tabela, conducând cu 3-2 în minutul 8. Handbalistele lui Liviu Andrieş au revenit, însă, repede la conducere, 5-3 şi 8-6, după primul sfert de oră. Gazdele şi-au mărit avantajul la patru goluri, 16-12 şi 17-13, scor cu care s-a încheiat prima parte a jocului.

De la vestiare, gorjencele au venit ceva mai decise să tranşeze soarta celor trei puncte puse în joc şi şi-au mărit avantajul la 5 goluri, 20-15 şi 25-20. Mai mult, handbalistele de la CSM Târgu Jiu au apăsat pedala de acceleraţie şi în minutul 48, tabela indica 28-21, cea mai mare diferenţă de scor din meci şi 32-25 în minutul 54. Văzute prea repede cu cele trei puncte în cont, gorjencele s-au relaxat prematur. Finalul de meci a aparţinut echipei din Vâlcea, care a reuşit să înscrie de 6 ori consecutiv în poarta echipei din Târgu Jiu, iar tabela indica, cu câteva secunde înainte de final, 32-31. Ultimul atac a aparţinut CSM Târgu-Jiu.

Cea mai bună marcatoare a CSM Târgu-Jiu a fost Anna Ivanenko, cu 10 goluri, urmată de Ira Zinatullina, cu 6 reuşite şi Sabine Klimek, cu 5 goluri marcate. La CSM Târgu-Jiu şi-a făcut debutul într-un meci oficial Pal Ceandani, jucătoare care a avut o evoluţie bună şi a reuşit să înscrie de 4 ori în poarta echipei din Vâlcea.

Comment here