Sportive

Handbalistele bat Craiova și se califică în turul 2 al Cupei României

Handbalistele CSM Târgu Jiu s-au calificat, duminică, în turul 2 al Cupei României, după ce au trecut de SCM U Craiova, scor 36-31, la pauză 15-14. 

Suporterii gorjeni au luat cu asalt Sala Sporturilor la primul meci din 2023 al echipei pregătită de Liviu Andrieș și Andrei Enache. Au avut parte de un nou spectacol handbalistic, la care au contribuit din plin cele două formaţii.

A fost o partidă cu goluri multe, spectaculoase, cu un portar în zi mare, Ekaterina Dzukeva, care cu cele 15 parade din meci, a contribuit decisiv la calificarea echipei, dar şi cu un atac în mare formă, cu Ira Zinatullina, cea mai bună marcatoare a echipei din Târgu Jiu, cu 7 goluri, la cea mai bună prestaţie a ei din acest sezon. Forţa ofensivă a echipei din Târgu Jiu a fost susţinută şi de Alexandra Gavrilă, Oana Bucă, Ana Ciolan, Angela Puşcaş, Florenţa Ilie sau Andreea Chiricuţă. Toate jucătoarele trimise în teren de staff-ul tehnic s-au achitat cu brio de sarcinile din teren. Vestea bună este că a revenit pe parchet şi Katarina Pavlovic, chiar dacă interul croat nu a avut mari realizări în acest meci. 

”A fost o partidă grea, dar unitatea echipei, atitudinea şi munca au făcut diferenţa în acest meci. Pentru noi, aportul publicului contează foarte mult. A fost în număr foarte mare şi ne-a susţinut, ca la toate meciurile din acest sezon”, a declarat Ira Zinatullina.

”Ne bucurăm de calificarea în turul următor al Cupei României. Şi astăzi am demonstrat că atunci când echipa este concentrată 100% avem un cuvânt greu de spus. Le mulţumim şi suporterilor care au venit în număr foarte mare. Am început să-i învăţăm cu victoriile. Ne bucurăm că am putut să le oferim această victorie şi calificarea”, a spus antrenorul Liviu Andrieş.

Pentru CSM urmează un examen dificil în Liga Florilor. La Târgu Jiu vine Gloria Bistriţa. Meciul se dispută sâmbătă, 14 ianuarie. 

Comment here