LIFE

Hackerii amenință că publică “documente compromițătoare” despre Donald Trump

Hackerii care au sustras documente de la firma de avocatură Grubman Shire Meiselas & Sacks, folosită de vedete de top, amenință că vor publica „documente murdare” și despre președintele SUA, Donald Trump, scrie NY Post.

Allen Grubman, avocatul vedetelor de peste Ocean, se confruntă cu dublarea cererii de răscumpărare din partea hackerilor care i-au spart site-ul firmei, acum câteva zile, și amenință că vor publica documente compromițătoare despre președintele SUA, Donald Trump. Cererea de răscumpărare s-a dublat până la 42 de milioane de dolari – în condițiile în care hackerii amenință acum că vor dezvălui „documente murdare” despre Donald Trump, dacă nu primesc banii într-o săptămână. Firma de avocatură a lui Allen Grubman reprezintă vedete de talie mondială precum: Lady Gaga, Madonna, Mariah Carey, U2, Bruce Springsteen, Priyanka Chopra sau Bette Midler.

Grupul de hackeri intitulat „Revil” a intrat pe serverul firmei de avocatură și a furat 756 de gigabiți de documente confidențiale, inclusiv contracte și e-mailuri personale de la o serie de vedete de la Hollywood și din muzica internațională. De asemenea, au șters sau au criptat copiile de rezervă ale firmei. Singurul mod în care poate fi decriptat este să le plătești infractorilor, pentru a-ți oferi cheia de acces.

Reporterii de la NY Post scriu că Allen Grubman refuză să negocieze, iar o sursă a declarat pentru ziar că, în opinia lui Grubman, dacă ar plăti, hackerii ar putea publica documentele oricum. În plus, FBI a declarat că acest atac al hackerilor este considerat un „act de terorism internațional”, iar avocatul spune că nu negociază cu teroriștii.

Joi, hackerii au publicat un nou mesaj: „Răscumpărarea este acum dublată la 42.000.000 de dolari. Următoarea persoană despre care vom publica date este Donald Trump. Urmează alegerile și am găsit la timp o tonă de rufe murdare. Domnule Trump, dacă doriți să rămâneți președinte, «aruncați-le un băț băieților», altfel s-ar putea să uitați pentru totdeauna că aveți ambiția să mai câștigați un mandat. Și pentru dumneavoastră, stimați alegători, vă asigurăm că, după ce o să vedeți ce vom publica, cu siguranță nu o să doriți să-l mai vedeți ca președinte. Termenul-limită este de o săptămână. Grubman, îți vom distruge compania, dacă nu vedem banii”.

Nu este clar de ce hackerii îl amenință pe Grubman cu Trump. Președintele american nu a fost niciodată client al firmei de avocatură Grubman, potrivit unor surse, nici ca om de afaceri privat, nici în timpul administrației sale. Joi, hackerii au susținut că au piratat o altă firmă importantă din SUA și au postat, de asemenea, pe site-ul lor un fișier de documente furate, intitulat „Lady Gaga”. Conținutul documentelor din dosar nu a fost imediat vizibil, dar compania de securitate cibernetică Emsisoft, specializată în ransomware, a descoperit-o.

Cabinetul de avocatură Grubman, Grubman, Shire, Meiselas și Sacks a trimis o poziție oficială pentru ziarul NY Post: „Alegerile, guvernul și informațiile noastre sunt ținta atacurilor crescânde ale infractorilor cibernetici străini. Firmele de avocatură nu sunt imune de această activitate. În ciuda investițiilor noastre substanțiale în securitatea tehnologică, cyberteroriștii străini au intrat în rețeaua noastră și cer 42 de milioane de dolari ca răscumpărare. Lucrăm direct cu forțele de ordine federale și continuăm să lucrăm în permanență cu cei mai importanți experți din lume pentru a rezolva această situație .

Scurgerea de date ale clienților noștri este un atac mârșav și ilegal al acestor cyberteroriști străini care își petrec viața încercând să obțină bani de la firme de avocatură, entități guvernamentale, vedete, politicieni și alte personalități. Anterior, Departamentul de Apărare al Statelor Unite, HBO, Goldman Sachs, precum și numeroase guverne au fost victime ale unor atacuri cibernetice similare. Experții și FBI-ul au fost informați că negocierea sau plata răscumpărării către teroriști reprezintă o încălcare a legii penale federale. Chiar și atunci când au fost plătite sume enorme răscumpărării, infractorii au publicat oricum documentele. Suntem recunoscători clienților noștri pentru sprijin și pentru recunoașterea faptului că nimeni nu este ferit de cyberterorism în ziua de azi.”

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here