Minerit și EnergieStirile Zilei

Guvernul nu dă OUG. Sindicaliștii, dezamăgiți după întâlnirea de la Prefectură

Guvernul Ciucă nu va da ordonanță de urgență pentru pensionarea la 52 de ani a minerilor și energeticienilor, respectiv deblocarea Legii nr. 19/2021. Se așteaptă să treacă prin parlament inițiativa legislativă depusă de  Partidul Social-Democrat.

”Au dat un termen că, până la sfârșitul lunii februarie, va fi gata” a declarat Constantin Mitrescu, președintele Sindicatului Energia Rovinari, după întâlnirea de vineri de la Prefectura Gorj, cu parlamentarii PSD și PNL.

Ion Popescu, liderul Sindicatului Renașterea de la Cariera Jilț Sud, s-a declarat dezamăgit după întâlnirea de la Prefectura Gorj unde parlamentarii ar fi spus că s-ar fi aprobat planul de restructurare al CE Oltenia.

“Le-am reproșat domnilor parlamentari că ne amăgesc și își bat joc de noi de atâta timp. Sunt niște mincinoși ordinari” a declarat Popescu.

Manu Tomescu, vicepreședintele Sindicatului Energia Rovinari, a acuzat lipsă de seriozitate din partea parlamentarilor care se contrazic în declarații.

Managerul Complexulul Energetic Oltenia, Daniel Burlan, a declarat că, la sfârșitul lunii ianuarie, Comisia Europeană ar putea aproba planul de restructurare a companiei, ce prevede o reducere drastică  a numărului de angajați.

Comment here