Stirile ZileiTârgu-Jiu

Guvern PNL-PSD după alegeri? Morega: Numai dacă Iohannis va fi de acord

PSD ar putea susține un guvern liberal, într-o alianță, după alegerile parlamentare din 6 decembrie, au declarat surse social-democrate pentru presa centrală, avansând două scenarii aflate în lucru în laboratoarele partidului.

Prima propunere, căreia nu i se dau prea multe șanse de reușită, ar fi o împărțire a guvernării, cu miniștri, secretari de stat, directori etc., din ambele partide. Cea de-a doua variantă ar fi ca PSD să asigure o susținere discretă din Parlament, așa cum s-a întâmplat și în cea de-a doua parte a guvernării Tăriceanu. O alianță PSD- PNL ar scoate din joc USR, partid pe care nici una dintre cele două formațiuni tradiționale nu îl agreează într-un eventual guvern.

Dan Ilie Morega, președintele Institutului de Politici Publice, vede posibilă o guvernare PNL-PSD.  

Pantelimon Manta, fost deputat, nu crede că vom avea o guvernare PSD-PNL. Crede că președintele Klaus Iohannis face un joc politic, alături de USR-PLUS care nu-l mai vrea pe Ludovic Orban premier, din 6 decembrie încolo, ci pe Dacian Cioloș.     

Manta crede că PSD va câștiga alegerile parlamentare, dar nu va putea face alianțe în parlament care să-i dea și guvernarea.  

Radu Miruță, copreședintele USR-PLUS Gorj, nu crede că liberalii vor risca o guvernare cu PSD pentru că, în opinia sa, ar fi desființați în următorii 10 ani.

Comment here