Minerit și EnergieStirile Zilei

Greva foamei a încetat. Miruță, revoltat pe liberali: Se va ajunge ca minerii să fie angajați să taie utilajele

Ministerul Muncii a dat aviz negativ pe proiectul de lege de reducere a vârstei de pensionare în minerit și energie. Nicu Bunoaica și cei 6 mineri au ieșit din greva foamei, dar anunță că protestele vor continua la Târgu-Jiu.

Liderul Sindicatului Solidaritatea 2013 crede că o mobilizare mai mare, un număr mai mare de mineri în stradă, ar fi putut duce la alt deznodământ.

”Speranțele sunt mai mici, acum” declară Bunoaica.

Speranța celor care protestează pentru reducerea vârstei de pensionare în minerit și energie se leagă, acum, doar de USR-PLUS din moment ce liberalii au spus clar că nu sunt de acord cu un astfel de act normativ.

Manu Tomescu, vicepreședinte Sindicatul Energia Rovinari

Deputatul USR-PLUS Radu Miruță îi înfierează pe liberali pentru avizul negativ venit de la ministerul condus de Raluca Turcan. Parlamentarul spune că urmează mii de disponibilizări de la Complexul Energetic Oltenia, iar foștii mineri vor fi angajați la firmele politicienilor care vor tăia utilajele pentru a le da la fier vechi.

Miruță nu crede că, la Comisia de Muncă a Camerei Deputaților, legea de reducere a vârstei de pensionare va fi votată, cutuma fiind de a respecta punctul de vedere al Ministerului Muncii.

Comment here