Minerit și EnergieStirile Zilei

Greenpeace, acuzată de manipulare și ipocrizie

Greenpeace, acuzată de manipulare și ipocrizie de liderii sindicatelor mari din Complexul Energetic Oltenia.

Organizația de mediu a cerut, marți, Comisiei Europene să facă anchetă la Complexul Energetic Oltenia pe motiv că planul de restructurare a companiei presupune, de fapt, creşterea cu 28% a emisiilor de dioxid de carbon până în 2030.

Potrivit Greenpeace, CEO îşi propune să folosească cărbunele chiar şi în 2030, fără a-şi stabili un termen de eliminare a acestui combustibil din producţia de energie. O parte din capacităţile actuale mai puţin folosite vor fi înlocuite în principal cu centrale noi pe gaze, ce contribuie la bilanţul de emisii nocive, şi câteva parcuri de fotovoltaice, care vor avea o importanţă neglijabilă (sub 6%) în mixul de energie pe care CEO intenţionează să o vândă în următorul deceniu.

Dumitru Pârvulescu, președintele Federației Naționale Mine Energie, acuză organizația de ”manipulare ordinară”, pentru că se raportează, atunci când vorbește de creșterea emisiilor cu 28%, la anul 2020, când, din cauza pandemiei, CEO a produs puțină energie.  

Gabriel Căldărușe, președintele Sindicatului Mine Energie Oltenia, acuză Greenpeace că face jocurile altor companii.   

Constantin Crețan, liderul Sindicatului Lignitul Oltenia, pe de altă parte, le dă dreptate celor de la Greenpeace în ceea ce privește faptul că CE Oltenia va continua să polueze și dacă-și va trece grupurile pe gaze.

Comment here