Minerit și EnergieStirile ZileiTârgu-Jiu

Green Deal-ul nu vine, ACUM, peste noi. Vîlceanu: Termen limită 2050

”Green Deal înseamnă termen limită anul 2050” a declarat, vineri, într-o conferință de presă, Dan Vîlceanu, președintele Partidului Național Liberal Gorj.

Deputatul a dat asigurări că declarațiile de luni ale premierului Ludovic Orban, care a spus ”vine Green Deal-ul peste noi și va trebui, clar, să renunțăm la producția energiei electrice pe cărbune”, nu înseamnă că renunțarea la energia pe bază de cărbune în România va fi bruscă, ci într-o perioadă lungă de timp.

Dan Vîlceanu a explicat și ce va presupune panul de restructurare la CE Oltenia: trecerea unor grupuri ale termocentralelor de pe cărbune pe gaze și construirea unui parc fotovoltaic. Grupurile energetice pe gaze trebuie și ele închise până în 2050, dar sunt preferate datorită prețului mai mic al certificatelor de CO2.   

În ceea ce privește cele peste 12.000 de locuri de muncă din cadrul Complexului Energetic Oltenia, Dan Vîlceanu a dat asigurări că nu vor fi făcute concedieri, atâta timp cât, în următorii 5 ani, aproximativ 4800 de salariați vor ieși la pensie.  

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here