Din JudetStirile Zilei

Gorjenii scapă de televizoarele și frigiderele vechi. Campanie în 49 de localități

Gorjenii se descotorosesc, zilele aceste, de televizoarele, frigiderele sau calculatoarele vechi de prin casă.  

Autoritățile au demarat o campanie de colectare a deșeurilor electronice, ce se va desfășura în 49 de localități. Primele comune în care a avut loc acțiunea au fost Bălănești, Câlnic și Brănești. Sunt cazuri în care sătenii au scos la poartă și câte 5 sau 6 televizoare, pe care le țineau în podul casei și de aproape 30 de ani.

Mulți dintre gorjeni au strâns aparatură veche prin gospodării, pentru că nu  au avut unde s-o arunce. Le este greu să care deșeurile electronice până la Târgu-Jiu, de aceea s-au bucurat că autoritățile au organizat o nouă astfel de campanie.

În special televizoarele vechi sunt aruncate, dar pe listă se regăsesc și frigidere sau chiar telefoane cu disc, folosite acum zeci de ani.

Campania de colectare deșeuri electronice, la nivel de județ, se va desfășura până la sfârșitul lunii octombrie. Serviciul Județean de Gestionare a Deșeurilor este cel care coordonează activitatea.

Reprezentantul instituției, Cristian Dănescu, spune că, în fiecare an, sunt strânse zeci de tone de deșeuri electronice.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here