Stirile ZileiTârgu-Jiu

Gorj, 17 martie: 144 de persoane în carantină, 245 de persoane în izolare

144 de persoane în carantină și 245 în izolare la domiciliu, acestea sunt datele dimineții de 17 martie în Gorj, privind epidemia de coronavirus.

Persoanele au fost introduse în carantină nu numai la Târgu-Jiu ci și în alte 42 de localități din județ. Au venit și rezultatele a încă 32 de probe, prelevate pentru testarea de coronavirus și, din fericire, toate sunt negative, ne-a comunicat Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj.     

După ce președintele Klaus Iohannis a emis decretul prin care a fost instituită starea de urgență în România, și la Gorj au fost luate primele măsuri: polițiile locale intră în subordinea celei județene și vor face pază la centrele de carantină.

Președintele Consiliului Județean Gorj speră să fie emis, cât mai rapid, actul normativ prin care să fie plafonate prețurile la medicamente, echipamente de protecție și alimente.

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a anunțat că a discutat deja cu reprezentanții din industria de confecții, iar aceștia sunt mai mult decât dispuși să schimbe linia de producție și să înceapă să scoată pe piață măști medicinale și combinezoane. În plus, ministrul a anunțat că Farmec Cluj a primit aprobarea Guvernului pentru a începe să producă biocide.

La Târgu-Jiu există o fabrică de confecții, cu care se poate discuta pentru producerea de măști și combinezoane. Cosmin Popescu spune, însă, că problema este absența materialelor, a materiei prime din care să fie făcute aceste produse.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here