LIFE

”Godzilla x Kong: The New Empire”, debut pe primul loc în box office-ul nord-american

Filmul „Godzilla x Kong: The New Empire”, ce prezintă noile aventuri ale personajelor Godzilla şi King Kong, care îşi unesc de această dată forţele pentru a lupta împreună împotriva unui inamic comun, a debutat pe primul loc în box-office-ul nord-american, potrivit estimărilor publicate duminică de compania de specialitate Exhibitor Relations, informează AFP.

Acest lungmetraj, în care uriaşa reptilă şi celebra gorilă luptă umăr la umăr împotriva lui Skar King, o creatură care ameninţă echilibrul natural de pe Pământ, a obţinut weekendul trecut încasări de 80 de milioane de dolari după proiecţiile sale în cinematografele din Statele Unite şi Canada.

Pe locul al doilea, la mare distanţă în urmă, s-a clasat fostul lider din weekendul precedent, filmul „Ghostbusters: Frozen Empire”, cu încasări de 15,7 milioane de dolari. În acest nou opus al francizei „Ghostbusters”, vânătorii de fantome se confruntă de această dată cu ameninţarea unei noi ere glaciare.

Pe treapta a treia a podiumului se află filmul „Dune: Part Two”, cu încasări de 11,1 milioane de dolari obţinute în cel de-al cincilea weekend al său de proiecţii în cinematografele din America de Nord.