LIFE

„Godzilla vs. Kong”, cea mai bună zi de debut din era pandemiei în SUA

Lungmetrajul „Godzilla vs. Kong” a debutat, miercuri, în cinematografele americane şi a generat încasări de 9,6 milioane de dolari, înregistrând astfel cea mai bună zi de debut din era pandemiei, informează Variety.

În sprijinul încasărilor a venit şi faptul că filmul a rulat în mai multe săli decât oricare alt lungmetraj lansat în ultimul an, peste 2.400. Potrivit Warner Bros., peste 94% din piaţa americană a fost redeschisă. Cât priveşte Canada, aici doar 30% dintre cinematografe funcţionează în prezent. Cele mai multe dintre sălile americane activează la capacitate redusă, inclusiv cele din New York şi Los Angeles.

Până în prezent, „Tom and Jerry” al Warner Bros a avut cel mai bun weekend de debut din 2021, cu 14 milioane de dolari, iar „Wonder Woman 1984”, cel mai bun weekend de debut din timpul pandemiei, cu 16,7 milioane de dolari. Aceste cifre reprezintă vânzarea de bilete de vineri până duminică. Era aşteptat ca „Godzilla vs. Kong” să genereze încasări de peste 20 de milioane de dolari în primul weekend, însă acest prag este cel mai probabil să fie depăşit.

Regizat de Adam Wingard, „Godzilla vs. Kong” a debutat weekendul trecut la nivel internaţional şi a generat încasări de 121 de milioane de dolari până în prezent. Din distribuţia lungmetrajului fac parte Alexander Skarsgard, Millie Bobby Brown, Rebecca Hall şi Brian Tyree Henry. Filmul a fost lansat simultan pe HBO Max, dar nu este cunoscut de pe câte conturi a fost vizionat. Serviciul de streaming al WarnerMedia nu este încă disponibil la nivel internaţional.

Comment here