Minerit și EnergieStirile Zilei

Giorgi: Virgil Popescu și Daniel Burlan, aceasta este axa care o să îngroape CE Oltenia

”Virgil Popescu și Daniel Burlan, aceasta este axa care o să îngroape Complexul Energetic Oltenia” a afirmat, în emisiunea Interviurile Infinit FM, Gabriel Giorgi, fost supraveghetor al companiei.

Social-democratul a declarat că, în prezent, cărbunele extras este de foarte proastă calitate. În plus, nu sunt luate măsuri pentru a înlătura disfuncționalitățile din cadrul companiei, cum ar fi furturile de diverse materiale.

”La 30 noiembrie, stocurile de cărbune în termocentrale erau de 40.000 de tone, adică negru sub unghie” a comentat Giorgi.

Gabriel Giorgi a afirmat că acordul încheiat de Complexul Energetic Oltenia cu OMV Petrom, pentru construirea celor 4 parcuri fotovoltaice, este în detrimentul companiei de la Târgu-Jiu. Și asta pentru că OMV va impune conducerile celor patru societăți.

Giorgi a mai spus că noile SPV-uri își vor putea muta sediile de  la Târgu-Jiu, întrucât așa prevede actul constitutiv.

„Nu poți da prerogative consiliului de administrație să mute sediile când vrea! Eu, ca gorjean, n-o să permit niciodată să mute sediile, pentru că sunt bani care pleacă din Gorj” a declarat social-democratul.

Comment here