LIFE

Gigi Becali a ”curățat” traseul paradei Pride. A dat cu agheasmă și a spus rugăciuni

Gigi Becali a decis să participe la Marşul Normalităţii, organizat, sâmbătă, în centrul Capitalei, deşi s-a operat de curând la umărul stâng, din cauza unor probleme ale tendonului. Cunoscut pentru ieşirile sale ultraconservatoare, acesta a fost însoţit de doi călugări care purtau o icoană imensă cu Maica Domnului, scrie g4media.ro.

Gigi Becali a spus despre manifestanţii de la Bucharest Pride că sunt patronaţi de oameni foarte bogaţi, care nu sunt cunoscuţi şi care, la rândul lor, sunt patronaţi ”nu de Dumnezeu, ci de celălalt”.

„Scopul acţiunii este sfinţirea locului, curăţarea locului. Pe unde ei au trecut, noi mergem cu icoane, cruci, apă sfinţită şi facem rugăciuni. Sfinţim locul pe lângă care ei au trecut ca să curăţăm locul de mizerie şi de duhurile necurate ca să nu se întâmple accidente. Mergem de la Victoriei până la Piaţa Universităţii, altfel mor oameni după aceea”, a declarat finanţatorul echipei FCSB.

Deşi Primăria Capitalei a aprobat desfăşurarea Bucharest Pride pentru un număr de 500 de participanţi, la evenimentul de sâmbătă au venit peste 7.000, chiar 10.000 cum s-a lăudat organizatoarea evenimentului, Teodora Ion-Rotaru, directoare executivă ACCEPT, pe Facebook. Aceasta a fost amendată de jandarmerie cu 7.000 de lei, însă a spus că va contesta sancţiunea în instanţă. Ea a mai precizat că a încălcat cu bună ştiinţă limita de 500 de participanţi, întrucât ”restricţiile impuse protestelor civice sunt neconstituţionale şi neadaptate actualei situaţii pandemice”. Postarea a stârnit un val de reacţii, iar susţinătorii Asociaţiei ACCEPT au făcut referire la procesiunea de la Mănăstirea Nicula, unde ar fi participat zeci de mii de persoane.

Bucharest Pride (cunoscut până în 2013 drept GayFest) este festivalul anual dedicat drepturilor LGBT (termen colectiv pentru comunitatea persoanelor lesbiene, gay, bisexuale şi transgen) în România.

Comment here