Stirile ZileiTârgu-Jiu

Ger de crapă pietrele. Oamenii străzii, duși la Casa Iris

Oamenii fără adăpost, găsiți, duminică seară,  pe străzile din Târgu-Jiu, au primit ceai cald și au fost preluați de polițiștii locali și duși la Casa Iris.  

Oamenii legii au făcut mai multe verificări în teren în ultimele zile, de când vremea s-a răcit considerabil, temperaturile coborând și la minus 10 grade Celsius. Așa au fost depistate mai multe persoane care riscau să înghețe la propriu, dacă nu ar fi fost duse la adăpostul social al Primăriei Târgu Jiu.

Unul dintre bărbații care au ajuns la Casa Iris, la sfârșitul săptămânii trecute a mărturisit că nu s-a mai înțeles cu familia, care l-a dat afară din locuință, iar, de la începutul anului, a fost nevoit să doarmă prin scările de bloc.

La Casa Iris ajung persoanele  care nu au un adăpost deasupra capului. O femeie locuiește aici de trei ani și spune că autoritățile locale oferă toate condițiile unui trai civilizat.

Pe parcursul nopților reci nu doar oamenii străzii primesc ceai cald din partea polițiștilor locali, ci și agenții care asigură paza operelor lui Constantin Brâncuși. Operele sunt păzite permanent, inclusiv după ora 23.00, când circulația este interzisă, autoritățile dorind să se asigure că nu sunt vandalizate, așa cum s-a mai întâmplat în trecut.

Gabriel Tudor, Poliția Locală Târgu-Jiu

Comment here