Minerit și EnergieStirile Zilei

George Simion, la Cariera Roșia

Președintele Alianței pentru Unirea Românilor, George Simion, a fost prezent, duminică, la Cariera Roșia, cea mai mare din cadrul CE Oltenia, al cărei acord de mediu a fost suspendat de Tribunalul București, în urma unei acțiuni a ONG-ului de mediu Bankwatch. Astăzi se judecă recursul.

”Roșia este cea mai mare carieră de cărbune din toată Europa. Vedeți în spatele meu Termocentrala Rovinari, care funcționa cu lignitul produs aici. Mai avem cărbune pentru 200 de ani de acum înainte însă, Virgil Popescu face o asociere dăunătoare pentru statul român între CEO și OMV Petrom și altă companie, Tinmar, pentru panouri solare. În același timp, această carieră este închisă, cu utilajele dezafectate, cu minerii care nu intră la muncă. Aceste zăcăminte naturale nu sunt folosite pentru că cei de la USR au făcut reclamație să se închidă Cariera Roșia. Ca să nu intrăm în această iarnă falimentari, trebuie puse pe roate CEO, Cariera Roșia, Termo Mintia și toată industria românească” a declarat Simion.

Liderul AUR a anunțat că va face un proiect de lege pentru ca Hidroelectrica și CE Oltenia să fie incluse într-o singură companie.

Comments (2)

  1. […] Sursa articol si foto: radioinfinit.ro Cititi tot articolul […]

  2. vasile a lu pruna

    Pai ce, vrea sa faca nunta in cariera? Prostovanul asta de unde a aflat ca mai e carbune pentru 200 de ani? A citit in stele?

Comment here