Din JudetÎnvăţământul GorjeanStirile Zilei

Gata cu toaleta din fundul curții. Școala din Scoarța, în extindere și modernizare

Aproape 150 de copii din comuna Scoarța vor învăța, în această toamnă, la Budieni pentru că școala lor este un șantier.

Unitatea de învățământ a intrat într-un proces de extindere și modernizare, urmând să beneficieze inclusiv de o toaletă modernă. De mai bine de o jumătate de secol școala avea toaleta în fundul curții. Acum, clădirea respectivă este modernizată, iar copiii au fost mutați la Budieni, unde școala are deja toaleta interioară cu toate dotările necesare.

La Scoarța încă este funcțională grădinița. Cei mici vor face orele într-un spațiu delimitat strict, părinții sperând că lucrările se vor termina repede și fără incidente.

La școala de la Budieni copii sunt transportați cu microbuzele școlare, iar programul se desfășoară în două ture. Copii care s-au mutat aici de la Scoarța au aceiași învățători, dar și cadrele didactice recunosc că le este un pic greu până se vor obișnui în noua locație, după cum spune Cornelia Popescu, una dintre învățătoarele nevoite să facă naveta.

Lucrările de modernizare a școlii din Scoarța sunt programate să se încheie anul viitor. Unul dintre reprezentanții primăriei, Laurențiu Pânișoară, speră însă ca peste două luni elevii să revină aici.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here