LIFE

Gala Brit Awards 2021 se va desfăşura cu public, în pofida pandemiei

Gala Brit Awards, premiile industriei muzicale britanice, se va desfăşura pe 11 mai în faţa unui public alcătuit din 4.000 de persoane, în cadrul unui program de testare guvernamental în vederea reautorizării evenimentelor de masă în pofida pandemiei, au anunţat organizatorii, potrivit AFP.

Participanţii la eveniment, programat să se desfăşoare pe Arena O2 din Londra, vor trebui ca la intrare să facă dovada rezultatului negativ la testul pentru depistarea coronavirusului şi să se supună realizării unui test după ceremonie. Spectatorii vor fi însă scutiţi de la regulile de distanţare socială şi de la portul măştii. Organizatorii au precizat că 2.500 de locuri vor fi rezervate lucrătorilor din domenii esenţiale din capitala britanică pentru a saluta ”angajamentul dezinteresat” al acestora.

Brit Awards se desfăşoară în mod tradiţional în luna februarie, dar au fost amânate din cauza pandemiei de coronavirus, la fel ca numeroase alte gale de decernare a unor premii în domenii artistice. Ediţia de anul acesta, cea de-a 41-a, are în prim-plan femeile. Pentru prima dată, nominalizările în categoria ”albumul anului”, cea mai prestigioasă dintre recompense, sunt dominate de artiste – cântăreaţa londoneză Dua Lipa, artista soul Celeste şi compozitoarea-poetă Arlo Parks.

”Anul acesta a fost lung şi dificil pentru toată lumea şi sunt încântată de ideea că această seară va onora eroicii lucrători esenţiali, care s-au ocupat atât de bine de noi în această perioadă şi continuă să o facă”, a comentat Dua Lipa.

Sălile de concert, asemenea muzeelor şi restaurantelor, vor primi permisiunea de a se redeschide abia pe 17 mai odată cu relaxarea restricţiilor în Anglia. Din programul de testare guvernamental mai fac parte şi finala Cupei Angliei la fotbal, care va avea loc pe 15 mai, pe stadionul Wembley.

Comment here