LIFE

Gabriela Szabo are Covid-19

Fosta sportivă Gabriela Szabo a postat, joi seară, în social media, un mesaj din care reiese că a fost testată pozitiv cu coronavirus. Ea a precizat că, deocamdată, se simte bine şi că va rămâne în izolare la domiciliu timp de 14 zile.

“Îmi pare rău să vă dau veşti mai puţin bune. Ştiu că nu aveţi chef de aşa ceva. Dar oare cine are? Din păcate, trebuie să ne obişnuim cu astfel de noutăţi în această perioadă. În ciuda faptului că ne protejăm, că avem grijă de noi şi de cei din jurul nostru, că respectăm cu sfinţenie măsurile impuse de autorităţi, iată, nu suntem feriţi în niciun fel de acest virus care ne-a dat vieţile peste cap. Am ţinut să aflaţi despre starea mea de sănătate de la mine şi nu din alte surse. În următoarele două săptămâni mă văd nevoită să stau acasă. Sunt bine. Încă sunt bine. Şi sper să fiu aşa şi peste 14 zile, când, teoretic, pot spune: „Gata, am trecut peste această înfiorătoare încercare”. Nu ştiu ce să mai cred. Aveţi grijă de voi, de cei din jurul vostru, protejaţi-vă. Să ne auzim cu bine!” a transmis fosta sportivă.

Gabriela Szabo a fost campioană olimpică în 2000, în proba de 5.000 de metri, cucerind argintul olimpic în 1996 şi 2000 în proba de 1.500 metri. Fosta mare atletă mai are în palmares trei titluri mondiale în aer liber şi trei în sală, precum şi două titluri europene în sală.

După retragerea din activitate, Szabo a fost vicepreşedintă a Federaţiei Române de Atletism şi director de marketing, precum şi ministru al Tineretului şi Sportului, în perioada martie 2014 – noiembrie 2015.

Comment here