Stirile ZileiTârgu-Jiu

FTJ. Cosmin Popescu: Ne dorim producție și locuri de muncă bine plătite

Aproape 300 de proiecte, care însumează circa 1 miliard de euro, au fost făcute în Gorj pentru accesarea banilor din Fondul pentru Tranziție Justă, a anunțat președintele Consiliului Județean, Cosmin Popescu.

Gorjul va fi cel mai afectat județ de tranziția la energie verde și de reducerea gazelor cu efect de seră.

”Ne dorim producție și locuri de muncă bine plătite, având în vedere că cel care depune proiectul suportă doar 15%, iar 85% din valoare este suportată din bugetul european” spune Popescu.  

Cosmin Popescu afirmă că a primit asigurări de la Ministerul Fondurilor Europene privind repartizarea echitabilă a celor circa 2 miliarde de euro din Fondul pentru o Tranziție Justă, pe cele 6 județe beneficiare.

În următoarele luni vor avea loc discuții cu mediul de afaceri, Camere de comerț, ONG-uri și societatea civilă pentru elaborarea unor ghiduri cât mai simple pentru atragerea banilor din Fondul pentru Tranziție Justă. Cosmin Popescu spune că reconversia profesională este doar o componentă a Fondului pentru o Tranziție Justă, dar trebuie să meargă în paralel cu apariția de noi locuri de muncă. 

Comment here