LIFE

Franţa, reprezentată de cântăreţul Slimane la Eurovision 2024

După două dezamăgiri majore la concursul Eurovision, unde a trimis artişti debutanţi sau emergenţi, Franţa va miza pe o nouă strategie după ce a ales să fie reprezentată la ediţia din 2024 de Slimane, un cântăreţ cu o carieră deja consacrată în Hexagon, informează AFP.

Artistul francez, în vârstă de 34 de ani, a făcut acest anunţ miercuri pe reţelele de socializare.

„Pentru părinţii mei, pentru fiica mea, pentru Franţa, pentru tine…”, a scris el într-un mesaj online însoţit de hashtagul #Eurovision2024.

Într-un interviu acordat pentru postul radiofonic France Inter, cântăreţul s-a declarat „mândru să reprezinte Franţa” şi i-a adus un omagiu bunicului său venit din Algeria (artistul s-a născut în Regiunea Pariziană) pentru a lucra în industria franceză a cărbunelui. Această poveste de familie a fost deja relatată de Slimane într-un cântec mai vechi al său, intitulat „Le grand-pere”.

Slimane se poate lăuda deja cu câteva piese de mare succes: peste 30 de milioane de ascultări pentru „Des milliers de je t’aime” pe Spotify, principala platformă de pe piaţa streamingului muzical.

Slimane a început să devină cunoscut în Franţa după ce a câştigat ediţia din 2016 a emisiunii-concurs „The Voice”, difuzată de postul de televiziune TF1.

Franţa revine aşadar la un artist „care se află deja în inimile francezilor şi care are o carieră frumoasă”, a declarat în faţa jurnaliştilor din Hexagon Alexandra Redde-Amiel, şefa delegaţiei franceze la Eurovision şi totodată directoarea departamentului de Jocuri şi Divertisment din cadrul grupului France Televisions.

În 2009, Franţa a ales să fie reprezentată la Eurovision de Patricia Kaas, o cântăreaţă cunoscută, dar al cărei vârf de carieră data din perioada anilor 1980-1990. În acel concurs, Patricia Kaas s-a clasat pe locul al optulea.

Comment here