LIFE

Franța: Cinematografele, teatrele şi muzeele, redeschise din 15 decembrie

Cinematografele, teatrele şi muzeele vor putea fi redeschise din 15 decembrie, dacă situaţia sanitară o permite şi măsurile de izolare vor fi ridicate la această dată aşa cum prevede Guvernul francez, a anunţat, marţi seară, Emmanuel Macron.

Dacă noile contaminări zilnice rămân la 5.000 şi numărul persoanelor de la terapie intensivă între 2.500 şi 3.000, „măsurile de izolare ar putea fi ridicate” pe 15 decembrie, a precizat Macron, citat de agenţiile de presă.

„Sălile de cinema, teatrele şi muzeele îşi vor putea relua activitatea” cu respectarea unui protocol sanitar strict, a adăugat el.

Cinematografele şi teatrele, care solicită să-şi poate desfăşura reprezentaţiile de seara, cruciale pentru a fi rentabile, au obţinut câştig de cauză în acest sens: „un sistem de marcare a timpului va putea permite organizarea reprezentaţiilor la finalul zilei”, a indicat Macron.

Potrivit cabinetului ministrului Culturii Roselyne Bachelot, acest sistem de marcare a timpului, adaptat la starea de urgenţă, va da „posibilitatea de a reveni acasă după ora 21.00 în baza unui bilet de spectacol”. În ceea ce priveşte librăriile, bibliotecile şi magazinele de muzică, ele vor putea fi deschise de sâmbătă, ca toate magazinele numite „neesenţiale”, cu „protocoale sanitare stricte” pe care şeful statului nu le-a detaliat.

Preşedintele a mulţumit celor din sectorul cultural, pe care se credea că i-a uitat de la începutul noilor măsuri de izolare. „Îi susţinem pe toţi cei din cultură care s-au implicat, au inovat, au ştiut să găsească noi publicuri în acest context atât de dificil”, a salutat Macron. „Avem nevoie de ei (…). Cultura este esenţială în viaţa noastră de cetăţeni”, a insistat el.

Comment here