Stirile ZileiTârgu-Jiu

Fosta șefă a secției Oncologie, condamnată cu suspendare

Fosta șefă a secției Oncologie a fost condamnată cu suspendare într-un dosar în care a fost acuzată că, împreună cu soțul său, au fraudat bugetul asigurărilor de sănătate.

Doctorul Mariana Găvănescu a fost găsită vinovată de complicitate la înșelăciune, în timp ce soțul său, Victor Găvănescu, a fost condamnat pentru înșelăciune. Medicul a primit o condamnare de 1 an de închisoare cu suspendare, în timp ce soțul său are o pedeapsă de 2 ani, tot cu suspendare. Executarea pedepselor a fost înlocuită cu un termen de supraveghere de 2 ani, timp în care ambii inculpați trebuie să fie la dispoziția autorităților judiciare.

Judecătoria Târgu Jiu a decis, prin sentința de marți, desființarea a 196 de înscrisuri folosite de medic pentru a emite documente de îngrijire medicală fictive. Anchetatorii au stabilit că Mariana Găvănescu avea acces la datele unor pacienți de-ai săi și, timp de opt ani de zile, a folosit informațiile respective pentru a prescrie îngrijiri la domiciliu pentru diverse persoane. Firma care presta serviciile în cauză îi aparținea soțului său, iar totul se desfășura doar pe hârtie, nu și faptic. Zeci de fișe de îngrijire la domiciliu, emise între anii 2008 și 2016, au fost anulate de instanța de judecată, magistrații stabilind că cei doi inculpați trebuie să despăgubească bugetul Casei de Sănătate cu banii încasați ilegal.

Astfel, instanța a dispus ca Mariana Găvănescu să suporte în solidar cu soțul său despăgubirea Casei de Sănătate cu aproape 10.000 de lei. În același timp, Victor Găvănescu trebuie să plătească despăgubiri de aproape 180.000 de lei, cu dobânda aferentă. Instanța a dispus menținerea sechestrului asiguratoriu pe proprietățile pe care cei doi soți le au la Târgu Jiu și Bălești. În plus, fiecare inculpat are de achitat câte 10.500 de lei cheltuieli de judecată către statul român. Verdictul instanței de judecată nu este definitiv, putând fi contestat.

Comment here