Minerit și EnergieStirile ZileiTârgu-Jiu

Fosta șefă a CJP Gorj despre Legea nr.197: ”Problema a fost la Casa Națională de Pensii”

Fosta șefă a Casei Județene de Pensii, Ioana Talău, susține că vina aplicării trunchiate a Legii nr.197/2021, care a redus vârsta de pensionare pentru mineri și energeticieni, a aparținut Casei Naționale de Pensii.

”Inițial, Casa Națională a dispus să nu se aplice această lege așa cum ar fi vrut minerii, adică să se considere la condiții speciale de muncă perioada 2001-2021. Ulterior, discuțiile avute la Prefectura Gorj și sindicatele au făcut Casa Națională să schimbe puțin datele problemei și a dispus o circulară, având în vedere și dispozițiile Înaltei Curți” a declarat Ioana Talău în emisiunea Interviurile Infinit FM.

Ioana Talău consideră că Legea nr.197/2021 a fost incompletă, de aceea au fost atâtea probleme cu aplicare ei la casele de pensii.

Comments (1)

  1. Drăghici Taniea

    Noua lege a pensiilor nu are legătură cu contribuția la fondul de pensii ci cu vechimea în muncă. Toți tinerii care muncesc de la 20 de ani până la 65 ani pe orice salariu vor avea aceeași pensie, iar cei care vor face facultate pentru aceiași perioadă vor avea o pensie mai mică în funcție de perioada studiilor. In această situație cotizația la pensie ar trebui să fie o sumă fixă, nu procent de salariu. Felicitări pentru câți oameni veți avea pe salariul minim, restul la negru, așa va scădea fondul de pensii și fondul la sănătate.

Comment here