Învăţământul GorjeanStirile ZileiTârgu-Jiu

Fost senator de Gorj: Creșterea salariilor profesorilor, un drept câștigat conform legislației în vigoare, nu este un lux

Rectorul Politehnicii București, Mihnea Costoiu, fost senator de Gorj, fost ministru al Educației, reacționează după ce premierul Ludovic Orban a afirmat, vineri, întrebat fiind de ce s-a amânat creşterea salariilor profesorilor, că banii necesari au fost prevazuţi în buget, dar între timp au intervenit alte cheltuieli din cauza pandemiei.

„Uitați-vă la datele prezentate de INS și la prognoza legată de creșterea economică, care este o scădere de 3,8%. Când îți scad veniturile, e ca într-o familie. Dacă îți scad veniturile și abia mai ai bani de mâncare, de plata chiriei, nu te duci să îți bei banii la cârciumă. Banii au fost prevăzuți în buget dar între timp avem o altă categorie de cheltuieli care sunt absolut necesare. Față de bugetul inițial în Sănătate a fost nevoie de o creștere de aproximativ 9 miliarde de lei pentru a face față provocărilor generate de epidemie”, a spus premierul.

”Creșterea salariilor profesorilor, un drept câștigat conform legislației în vigoare, nu este un lux. Pentru mulți dintre ei, mai ales cei la început de drum, înseamnă o șansă la un nivel de trai decent, care să le permită să își întemeieze o familie sau să își cumpere o carte. A le spune că aceste nevoi de bază trebuie să mai aștepte, comparând creșterea salariilor cadrelor didactice cu mersul la cârciumă, nu este doar cinism, este o umilință pe care niciunul dintre profesorii care ne educă copiii nu o merită” a notat Mihnea Costoiu, luni, pe pagina de socializare.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here