Minerit și EnergieStirile Zilei

Fost director: CE Oltenia NU va mai fi niciodată ceea ce a fost

”Complexul Energetic Oltenia NU va mai fi niciodată ceea ce a fost, dar cu un management bun se poate redresa” este de părere fostul director Ion Răuț, în contextul în care, în ultimele luni, compania de la Târgu-Jiu abia a intrat în piață, iar, pentru prima dată în istoria sa, Termocentrala Turceni nu funcționează de aproape două săptămâni.  

Răuț spune că o situație complicată pentru piața de energie a fost și-n aprilie 2013, când consumul național s-a prăbușit, ajungând la 3900 de megawați, echivalent anului 1967. În pandemia de coronavirus, consumul de energie n-a scăzut sub 5200 de megawați.

Opinia lui Răuț este că CE Oltenia poate fi redresat cu un management bun, chiar dacă nu va mai fi niciodată ceea ce a fost. Fostul director observă că deși bani se obțin, în această perioadă, doar de la Termocentrala Rovinari, se risipesc în multe zone din cadrul CEO: termocentrala de la Brăila, baza de la Săcelu, Hotelul Maiami sau paza unor obiective cu valoare de inventar mai mică decât tariful de pază.

Comment here