Minerit și EnergieStirile ZileiTârgu-Jiu

Fondul pentru o tranziție justă. Vîlceanu: O să organizăm discuții, o să vină responsabili de la București

Responsabili de la București sunt așteptați, în perioada următoare, în Gorj pentru discuții cu autoritățile județene și locale, oameni de afaceri și lideri sindicali despre atragerea banilor europeni din Fondul pentru o tranziție justă, anunță deputatul Dan Vîlceanu, președintele PNL Gorj.

Gorj, Hunedoara, Dolj, Prahova, Galaţi şi Mureş sunt judeţele din România eligibile pentru finanţarea europeană nerambursabilă din Fondul pentru o tranziţie justă. Oficialii de la București vor explica modul în care pot fi atrași banii europeni.

Dan Vîlceanu spune că, în acest moment, se așteaptă se apară ghidurile de finanțare pentru a vedea pe ce axe pot fi atrași bani din Fondul de Tranziție Justă.

“Deocamdată nu se cunoaște suma care va reveni județului Gorj” afirmă deputatul PNL.

Deputatul USR-PLUS, Radu Miruță, spune că autoritățile județene ar trebui să realizeze un plan teritorial de tranziție, cu care să meargă la guvern și să spună clar de câți bani este nevoie în județ pentru tranziţia de la o economie monoindustrială, dependentă de cărbune, către o economie verde şi dezvoltarea de noi perspective economice şi sociale.

Comment here