Minerit și EnergieStirile Zilei

Fondul pentru o Tranziție Justă. Pecingină: CEO nu se încadrează pentru că poluează

“CEO nu se încadrează pentru că este o societate care poluează” explică deputatul PNL Gheorghe Pecingină motivul pentru care compania de la Târgu-Jiu nu poate obține bani, din Fondul pentru o Tranziție Justă, pentru plata contribuțiilor, necesară pensionării anticipate a minerilor.

Liderul sindical Manu Tomescu, pe de altă parte, a făcut public un răspuns al ministrului Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, conform căruia pot fi plătite contribuții, pe o perioadă de maximum 3 ani, prin Programul pentru o Tranziție Justă.

Acolo este vorba de bani pentru acordarea de venituri de completare” afirmă Pecingină.

Gheorghe Pecingină îi recomandă deputatului USR-PLUS, Radu Miruță, care a spus că pot fi luați bani din Fondul pentru o Tranziție Justă pentru plata contribuțiilor necesară pensionării anticipată a minerilor, să meargă să intereseze mai bine la Consiliul Județean Gorj.

Deputatul USR-PLUS Radu Miruță își menține punctul de vedere. Parlamentarul reafirmă că sunt documente, de la Comisia Europeană și Ministerul Fondurilor Europene, care arată că există posibilitatea ca plata contribuțiilor pentru o perioadă de 3 ani să fie făcută din Fondul pentru o Tranziție Justă.

Comment here