Minerit și EnergieStirile Zilei

Fondul pentru o Tranziție Justă. Miruță: Gorjul poate primit 400 sau 800 de milioane de euro, depinde de formulă

Gorjul poate primi 400 de milioane de euro sau 800 de milioane de euro din Fondul pentru o Tranziție Justă. Totul depinde de documentația care va fi întocmită de autoritățile județene, susține deputatul USR-PLUS, Radu Miruță.

”Există o prevedere legală, care spune că formula de calcul a banilor care vin în județ trebuie stabilită de autoritățile județene și cele naționale. În Gorj, această discuție n-a produs un rezultat, este foarte trist” a comentat Miruță, la Interviurile Infinit FM.

Președintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu, a declarat, săptămâna trecută, într-o conferință de presă, că a făcut toate demersurile cerute de Ministerul Fondurilor Europene în privința accesării banilor din Fondul pentru o Tranziție Justă.

Radu Miruță întreabă, însă, cum arată formula de calcul în baza căreia trebuie alocați banii pentru Gorj.  Deputatul a precizat că el lucrează, deja, la un material alternativ.

Radu Miruță a acuzat orgolii politice și-n chestiunea Fondului pentru o Tranziție Justă, în sensul că are impresia că cei de la PSD nu vor să se spună că un politician de la alt partid are vreun merit în atragerea banilor în județ.  

Comment here