Stirile ZileiTârgu-Jiu

Fondul pentru o Tranziție Justă. Cosmin Popescu: Proiectul Gorjului va fi PRIMUL aprobat

”Voi insista ca întreg teritoriul județului Gorj să fie eligibil pentru a depune proiecte pe Fondul pentru o Tranziție Justă. Îmi doresc ca banii care vor veni să se ducă spre IMM-uri care să angajeze cât mai mulți oameni ” a declarat Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj, într-o conferință de presă.

Popescu a dat asigurări că instituția pe care o conduce și-a îndeplinit toate obligațiile impuse de Ministerul Fondurilor Europene, Gorjul fiind printre primele județe care le-a dus la bun sfârșit. În luna iunie, cele 6 planuri teritoriale ale județelor beneficiare vor fi prezentate la Bruxelles pentru aprobare. Popescu crede că Gorjul va avea primul proiect aprobat și finanțat.

Prin Fondul pentru Tranziție Justă se alocă aproximativ 2,2 miliarde Euro României, pentru 6 județe, inclusiv Gorj, în vederea finanțării de proiecte menite să atenueze impactul economic și social generat de tranziția către neutralitatea climatică a activităților de extracție a combustibililor fosili solizi. Cosmin Popescu vrea ca banii să fie orientați către întreprinderile mici și mijlocii din întreg județul.

Comment here