Stirile ZileiTârgu-Jiu

Fondul pentru o tranziție justă. Cosmin Popescu: Ne-am încadrat în TOATE termenele transmise de Comisia Europeană

”Ne-am încadrat în toate termenele transmise de minister și de Comisia Europeană” a dat asigurări, joi, într-o conferință de presă, Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj, referindu-se la demersurile ce trebuie făcute pentru accesarea banilor europeni din Fondul pentru o tranziție justă.  

Comisia Europeană pune la dispoziție, prin Fondul pentru o tranziție justă, aproximativ 2,2 miliarde de euro (pentru 6 județe afectate de tranziție, inclusiv Gorj) în vederea finanțării de proiecte menite să atenueze impactul economic și social generat de tranziția către neutralitatea climatică a activităților de extracție a combustibililor fosili solizi.

”Prin Planul  Teritorial de Tranziție Justă (PTTJ) avem șansa de a atrage fonduri care vor asigura  viitor economic și social al județului Gorj! În prezent PTTJ se află în proces de elaborare, respectiv la stabilirea potențialului de diversificare economică și oportunitățile de dezvoltare” a transmis, zilele trecute, Consiliul Județean Gorj, care a pus la dispoziție un  chestionar, în vederea centralizării ideilor de afaceri care pot fi dezvoltate.

Cosmin Popescu spune că sugestiile de proiecte vor fi centralizate și trimise la Ministerul Fondurilor Europene, astfel încât, cel târziu în luna iulie, să avem un plan teritorial de tranziție justă.

Comment here