Stirile ZileiTârgu-Jiu

Fondul pentru o Tranziție Justă. Cosmin Popescu: Îmi doresc ca banii să ajungă la IMM-uri. Avem nevoie de locuri de muncă bine plătite

”Îmi doresc ca mare parte din sumele ce vor fi alocate României să meargă către IMM-uri. Avem nevoie de locuri de muncă” spune președintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu, referindu-se la Fondul pentru o Tranziție Justă.  

România va primi 1,95 miliarde de euro pentru a face tranziția către o economie verde, care să nu mai fie dependentă de energia pe cărbune. Săptămâna trecută, Consiliul Județean Gorj a transmis Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, în vederea completării și definitivării, Planul Teritorial pentru o Tranziție Justă aferent Județului Gorj.

Cosmin Popescu spune că documentul a  fost realizat doar de specialiștii instituției, fără consultanți externi.

La Consiliul Județean Gorj au ajuns, din județ, peste 300 de propuneri de afaceri, care să fie înființate în anii următori, în care vor dispărea mii de locuri de muncă din minerit și energie. Cosmin Popescu vrea ca banii europeni să ajungă la întreprinderile mici și mijlocii, care să creeze locuri de muncă bine plătite.

Comment here