Minerit și EnergieStirile ZileiTârgu-Jiu

Fondul pentru o tranziție justă. Bordușanu: Au fost deja 4 ședințe. Romanescu: N-am fost invitați

Dispută pe tema Fondului pentru o tranziție justă. Anca Bordușanu, consilier județean PSD, susține că se fac demersuri la nivelul Consiliului Județean Gorj  de mult timp.

Mai exact, a fost constituit grupul de lucru, din 24 de instituții, și s-au ținut deja 4 ședințe. Bordușanu afirmă că, abia în luna decembrie 2020, Ministerul Fondurilor Europene a trimis adresă către Consiliului Județean Gorj prin care solicită să fie elaborate cele 6 planuri teritoriale de tranziție justă.

Bordușanu afirmă că prima ședință a grupului de lucru pentru elaborarea planului teritorial de tranziție justă a avut loc în octombrie 2020, iar ultima, vinerea trecută, pe 22 ianuarie.

Primăria Târgu-Jiu este una dintre cele 24 de instituții care fac parte din grupul de lucru pentru elaborarea planului teritorial de tranziție justă. Sunt doar 4 primării incluse: Târgu-Jiu, Motru, Turceni și Rovinari. Primarul Marcel Romanescu susține, însă, că n-a fost invitat la niciuna dintre cele patru ședințe care au avut loc până acum.

Peste 2 miliarde de euro ar urma să ajungă în România prin Fondul pentru o tranziție justă. Deputatul USR-PLUS Gorj, Radu Miruță, spune că județul nostru este îndreptățit să ia cei mai mulți bani, dat fiind impactul social pe care-l va avea închiderea mineritului, în următorii ani.  

Miruță anunță că lucrează, în această perioadă, la formula prin care vor fi împărțite fondurile către cele 6 județe beneficiare.

Comment here