Minerit și EnergieStirile Zilei

Fondul pentru o Tranziție Justă- 1,95 de miliarde de euro pentru România. Ivăniși: O brumă de bani

Parlamentul European a adoptat Fondul pentru o Tranziție Justă care va sprijini cu 1,95 miliarde de euro tranziția spre o economie verde în România.

„Vom folosi acești bani pentru a ajuta locuitorii din Valea Jiului, Oltenia, Galați și din toate acele regiuni și orașe românești care în prezent sunt cele mai dependente de o economie intensivă în emisii de carbon. Obiectivul este ca toate aceste regiuni să facă mai ușor tranziția spre o economie verde, fără să afectăm locurile de muncă ale oamenilor, ci, din contră, să contribuim la crearea de noi locuri de muncă mai stabile, bine plătite și mai prietenoase cu mediul” a notat, pe Facebook, eurodeputatul Siegried Mureșan

“O brumă de bani, pe care n-o să-i vedem niciodată investiți în producție”, reacționează Nicolae Ivăniși, coordonator Alternativa pentru Demnitate Națională Gorj.

Ivăniși nu vede un plan aplicat, pentru ca fondurile europene atrase să fie folosite pentru a compensa locurile de muncă ce urmează să  fie pierdute din mineritul gorjean.

Liderul ADN Gorj vede interese din altă sferă și non combat din partea autorităților române, ceea ce va face ca România să-și piardă independența energetică.

Comment here