Stirile ZileiTârgu-Jiu

Fondul de tranziție justă. Iulian Popescu: Gorjul, cel mai în urmă dintre cele 6 județe

Județul Gorj este cel mai în urmă dintre cele 6 județe care vor beneficia de banii din Fondul de tranziție justă, a declarat, la Interviurile Infinit FM, Iulian Popescu, consilier județean al Partidului Național Liberal.

Popescu a discutat, luna trecută, cu oficialul din conducerea Ministerului Fondurilor Europene care se ocupă de atragerea banilor din acest fond.

”Gorjul nu are pregătit nimic. Trebuie redactat un plan teritorial de tranziție justă și constituit un grup de lucru în care să fie incluse UAT-uri, Universitatea Constantin Brâncuși și Complexul Energetic Oltenia” a afirmat Iulian Popescu.

Iulian Popescu a reacționat și la declarațiile făcute de senatorul PSD, Cristinel Rujan, care a avertizat guvernul liberal că va fi ținut în corzi privind banii europeni care vor ajunge în județ, ca urmare a închiderii mineritului. Popescu spune, însă, că alocarea nu va depinde de guvern care gestionează doar comunicarea cu Uniunea Europeană.  

Iulian Popescu a mai spus că președintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu, este cel care trebuie se preocupe de constituirea grupului de  lucru și realizarea pașilor necesari pentru a putea atrage sumele din Fondul de tranziție justă.

Comment here