Minerit și EnergieStirile ZileiTârgu-Jiu

Fondul de Tranziție Justă. Cosmin Popescu: Suma de 1 miliard de euro, INSUFICIENTĂ pentru Gorj

Cosmin Popescu susține că suma de 1 miliard de euro anunțată de Dacian Cioloș pentru Gorj, în vederea renunțării la cărbune, nu este suficientă.

Copreședintele USR-PLUS a declarat, la finalul săptămânii trecute, la Târgu-Jiu, că România va primi peste 3 miliarde de euro pentru tranziția energetică iar o treime din acești bani ar trebui să ajungă la Gorj. Președintele Consiliului Județean Gorj zice că, din moment ce suma pentru România a fost aprobată, Comisia Europeană trebuie să declanșeze procedura de selecție a companiilor care vor întocmi strategiile pentru cele 6 județe beneficiare ale acestor bani.

”Gorjul este cel mai expus județ, suma de 1 miliard de euro este insuficientă. Trebuie, după locale, să facem front comun pentru ca suma să fie mai mare” spune Cosmin Popescu, considerând că grosul acestor bani va ajunge la Complexul Energetic Oltenia, pentru trecerea grupurilor energetice pe gaze. 

Popescu mai spune că guvernul și Comisia Europeană se vor ocupa de realizarea planurilor de tranziție justă, autoritățile locale având doar obligația de a pune la dispoziție documentele și informațiile necesare.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here