Stirile ZileiTârgu-Jiu

Florescu NU vrea viceprimar. „E o luptă de totul sau nimic”

Ciprian Florescu și Marian Rotaru, două nume foarte cunoscute în politica din Gorj, au intrat în lupta pentru Primăria Târgu-Jiu, la finalul săptămânii trecute. Vineri, la Interviurile Infinit FM, Florescu a declarat că-l interesează doar funcția de primar,  deci nu va rămâne viceprimar, dacă va pierde alegerile. La rândul său, Rotaru vrea să facă o campanie la fel de vizibilă ca-n 2016, când a obținut al treilea rezultat în Târgu-Jiu. Fostul edil din Lelești anunță că va merge prin cartiere, pentru discuții cu târgujienii.

Doi cunoscuți politicieni au intrat în bătălia pentru Târgu-Jiu, săptămâna trecută. Candidatul PSD, Ciprian Florescu, merge pe totul sau nimic. Social-democratul nu vrea să rămână viceprimar la Târgu-Jiu, dacă va pierde alegerile din luna iunie.

Lista de consilieri municipali a PSD nu a fost, însă, realizată. Florescu le-a propus liderilor de la municipiu să-și alcătuiască fiecare câte una iar apoi să fie suprapuse. Ciprina Florescu și l-ar dori și pe fostul primar, Florin Cârciumaru pe listă.   

La finalul săptămânii trecute, în presa locală au apărut sondaje de opinie, în care Ciprian Florescu era cotat în jurul a 17 procente. Social-democratul spune, însă, că în sondajul partidului său ar avea cu 8 procente peste primarul liberal în funcție, Marcel Romanescu.  

În 2016, Marian Rotaru a obținut 10% la Târgu-Jiu, candidând din partea PSRo, un partid practic inexistent. A fost surpriza alegerilor locale. Acum, va candida din partea PMP și spune că va face o campanie axată pe deplasări în cartiere și discuții cu târgujienii.  

Rotaru nu crede că-l va afecta foarte tare scandalul ”Pedichiura”, în care a fost implicat pe vremea când conducea Direcția Publică de Patrimoniu din cadrul Primăriei Târgu-Jiu. Fostul edil din Lelești a  ajuns subiect de ”Las Fierbinți” după ce și-a pus o subordonată să-i facă pedichiura.

Dan Ilie Morega speră să vedem, în acest an, o campanie electorală bazată pe subiecte reale pentru Târgu-Jiu. Președintele Institului de Politici Publice atrage atenția că urmează o perioadă cu disponibilizări la Complexul Energetic Oltenia, iar viitorul primar va trebui să creeze alternative pentru minerii care vor rămâne fără serviciu.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here