Târgu-Jiu

Firmă amendată cu 30.000 de lei. Exploata ilegal agregate din Jiu, în zona Bălești

Comisarii Gărzii de Mediu Gorj au aplicat o amendă de 30.000 de lei în cazul unei societăţi care a exploatat agregate minerale din albia râului Jiu, se arată, miercuri, pe pagina de Facebook a instituţiei.

Potrivit sursei citate, amenda a fost aplicată ca urmare a activităţii de exploatare fără autorizaţie de mediu.

“Comisarii Gărzii de Mediu Gorj au finalizat acţiunea de control la societatea care a exploatat agregate minerale din albia râului Jiu, zona Voinigeşti – Băleşti. Societatea în cauză a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 30.000 lei pentru desfăşurarea activităţii de exploatare a agregatelor fără autorizaţie de mediu”, se menţionează în postarea Gărzii de Mediu Gorj.

Publicația locală gorjonline.ro relata, săptămâna trecută, că firma Optimus SRL deține o stație de sortare a agregatelor minerale în satul Voinigești și, potrivit autorizației emisă de Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Gorj, ar trebui ca activitatea să se desfășoare, exclusiv, în perimetrul deținut de firmă, în baza unui contract de locațiune. Însă, cum albia Jiului se află la câteva sute de metri de stația de sortare, utilajele firmei luau materia primă chiar din malul râului.

”Societatea aparține omului de afaceri Gheorghe Șchiopu, iar la baza autorizării balastierei au stat, printre altele, și o autorizație de construire emisă de Primăria Bălești, o autorizație de gospodărire a apelor eliberată de Administrația Națională Apele Române – Administrația Bazinală de Apă (ABA) Jiu și, atenție (!), un contract de locațiune încheiat, pentru terenul pe care urma să fie amplasată stația de sortare, cu Cristina Șchiopu, soția afaceristului, angajată ca inginer la Sistemul de Gospodărirea Apelor (SGA) Gorj din cadrul ABA Jiu” menționa Gorjonline.

Comment here