Din JudetStirile Zilei

Finul primarului Bucurescu, arestat preventiv pentru 30 de zile

Finul primarului comunei Slivilești, Sorin Bucurescu, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile după ce, în noaptea de 14 ianuarie, a omorât un bărbat de 62 de ani pe raza satului Șiacu, pe care l-a spulberat cu maşina.

„La data 15 ianuarie a.c., față de bărbatul de 37 de ani, din comuna Slivilești, bănuit de producerea evenimentului rutier produs la data de 14 ianuarie a.c., pe DJ 673 Șiacu, a fost dispusă măsura arestării preventive pentru 30 de zile, pentru săvârșirea infracțiunilor de ucidere din culpă și părăsirea locului accidentului”, a comunicat Inspectoratul Județean de Poliție Gorj.

Nenorocirea s-a întâmplat noaptea. Bărbatul de 62 de ani, care mergea pe marginea străzii, nu a avut nicio şansă, fiind spulberat de maşină cu doar câţiva paşi înainte să intre în curte.

„Important era să oprească. Toată lumea greşeşte, dar nu se face. Poate, dacă el suna, poate era să fie în viaţă”, a declarat, la Antena 1, Ionuţ Duţu, fiul victimei.

„Mi-a spus foarte speriat că el crede că a dat peste ceva. Eu am zis: „Ce, ceva?”. „Nu văzui, dar eu dădui peste ceva. Nu ştiu ce să fac”, mi-a zis. „Bine, gândeşte-te!”. Şi eu am intrat în casă. Nu m-am gândit nicio clipă că a lovit un om. Nici el nu ştia”, a declarat Sorin Bucurescu, primarul din Slivileşti.

Şoferul, de 37 de ani, se întorcea acasă dintr-un alt sat, unde fusese la o petrecere cu prietenii, inclusiv primarul Sorin Bucurescu. O femeie care a auzit bufnitura puternică, a văzut apoi victima pe şosea şi a sunat la 112.

Comment here