Minerit și EnergieStirile Zilei

Filip: E total deplasat să dai vina pe cărbune. Pecingină: Cărbunele va fi factorul de echilibru în SEN

Preţurile la energie electrică vor rămâne mari în România cel puţin în următorii 4-5 ani, cât timp vom utiliza cărbune pentru producerea de energie, a afirmat, Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei, în cadrul unei dezbateri pe teme energetice

„E totuși deplasat să dai vina pe cărbune, în condițiile în care atunci când a fost secetă sau ger cărbunele a echilibrat piața și a salvat de foarte multe ori sistemul” reacționează  Robert Filip, primarul PNL de la Rovinari, care crede că statul ar trebui să se implice și să regleze prețurile.

Deputatul Gheorghe Pecingină, vicepreședinte PNL Gorj, spune că declarațiile lui Bogdan Chirițoiu sunt parțial adevărate.

“Nu cred că intenția a fost să dea vina pe cărbune. Sunt convins că, și în perioada următoare, cărbunele va fi factorul de echilibru în sistemul energetic național”, spune Pecingină.

Nicolae Ivăniși, coordonatorul ADN Gorj, nu înțelege raționamentul șefului Consiliului Concurenței, în contextul în care țări din Europa, inclusiv Germania, și-au reconsiderat poziția față de producătorii de energie pe bază de cărbune. 

”În momentul de față, dăcă oprim cărbunele stăm cu lămpașul. E clar că face jocurile altcuiva, mai puțin ale României”, zice Ivăniși.

Comment here