Minerit și EnergieRovinariStirile Zilei

Filip amenință cu ”cel mai mare circ mediatic din câte a văzut Gorjul”

Robert Filip amenință că va face ”cel mai mare circ mediatic din câte a văzut Gorjul” dacă, în decurs de o săptămână, nu primește răspunsurile așteptate de la Complexul Energetic Oltenia.

Primarul din Rovinari vrea de la companie terenurile care stau degeaba, pentru a face sere în care să lucreze oamenii ce vor rămâne pe drumuri, dacă se închide mineritul. Filip crede că lucrurile sunt blocate din cauza dezinteresului unora din conducerea CEO.

Filip consideră că CE Oltenia are nevoie de un management riguros și să se  termine odată cu cercurile de interese care roiesc în jurul companiei.

Situația este critică la Complexul Energetic Oltenia, companie care nu-și mai produce nici banii pentru salarii. Lefurile celor aproape 13 mii de salariați sunt achitate, acum, din împrumutul de 251 de milioane de euro, acordat de stat la începutul anului, pentru achiziționarea certificatelor de carbon.

Deputatul Mihai Weber, președintele PSD Gorj, spune că dacă n-ar fi intervenit cu un amendament la ordonanța prin care a fost acordat împrumutul, nu s-ar fi putut plăti lefurile din banii acordați de stat.

Viorel Caragea, președintele PER Gorj, este de părere că premierul Ludovic Orban a făcut o mare gafă afirmând că România va renunța la energia pe cărbune. Cât despre situația delicată de la Complexul Oltenia, Caragea spune că este din vina guvernanților care nu bagă în piață energia produsă de compania de la Târgu-Jiu.  

Nicolae Davițoiu, președintele PMP Gorj, consideră că trebuie aduși specialiști la Complexul Energetic Oltenia, altfel compania va intra în insolvență.  

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here