Stirile ZileiTârgu-Jiu

Fetițele gemene care au impresionat de Ziua Națională. Au venit îmbrăcate în polițiste

Ziua Națională, fără paradă, dar cu dansuri populare la Târgu-Jiu.

Autoritățile județene au organizat un ceremonial pentru a marca 1 Decembrie, dar mult mai restrâns ca-n anii trecuți, din cauza pandemiei. Organizatorii își doreau în piața din centrul orașului cel mult 100 de persoane, dar numărul celor prezenți a fost aproape triplu, oamenii fiind dornici să participe la manifestare.

În urmă cu un an, mii de gorjeni au asistat la ceremonia desfășurată de Ziua Națională. Acum, cei veniți în piață și-au amintit cu nostalgie de evenimentul de anul trecut.

Din partea oficialităților, prefectul județului, Cosmin Pistol, a dat citire mesajului premierului Ludovic Orban, iar vicepreședintele Consiliului Județean, Gheorghe Nichifor, a ținut o scurtă lecție de istorie despre Marea Unire, din urmă cu 102 ani. Dansurile populare, puse în scenă de Ansamblul ”Doina Gorjului” au fost organizate în așa fel încât să se respecte regulile de distanțare socială.

Pentru câteva clipe, întreaga atenție a celor prezenți în piață a fost captată de două fetițe gemene, îmbrăcate în haine de polițist. Micuțele au mama polițistă, Amalia Bără spunând că una dintre fiice dorește să îi calce pe urme, atunci când va fi mare.

Comment here