Din JudetStirile Zilei

Femeie din Bolboşi, târâtă pe stradă de poliţişti. IPJ Gorj: Avea un comportament recalcitrant

Parchetul face cercetări în urma imaginilor apărute în presă, filmate în comuna Bolboși, pe 10 aprilie. O femeie, bolnavă de cancer, a fost târâtă pe stradă de poliţişti. IPJ Gorj susţine, într-un comunicat remis duminică presei, că femeia era recalcitrantă, nu purta mască de protecţie şi a refuzat să se legitimeze.

Ana Tudorescu a declarat că poliţiştii nu i-au dat nicio explicație atunci când au scos-o din curtea casei sale.

”M-am trezit cu doi polițiști acasă la mine, m-au chemat să merg la postul de poliție. I-am întrebat pentru ce, nu s-au recomandat să spună cine sunt, ce-am făcut, de ce să mă duc la postul de poliție și au început să tragă de mine. Eu m-am opus, sunt operată de cancer și am avut și accident vascular. M-au traumatizat, m-au luat cu forța până unde parcaseră mașina, cam 25-30 de metri. A sărit fiul meu și îi filma. Au tras de mine până au rămas hainele într-o parte, încălțămintea într-o parte, m-au zgâriat” a povestit femeia, căreia i s-a făcut rău la un moment dat şi a stat întinsă pe asfalt.

În cele din urmă, unul dintre polițiști a sunat la 112 pentru a chema o ambulanță. Ana Tudorescu a declarat că și-a scos certificat medico-legal și a depus o plângere. Scandalul ar fi izbucnit după ce vecinul femeii a sunat la poliție și a spus că aceasta vrea să-i dea foc la casă.

”Vecinul care a fost polițist și am avut, în trecut, probleme cu el, dar nu i-am făcut nimic. Ai curaj să reclami un polițist? A înscenat că am vrut să îi dau foc la gospodărie, un lucru nereal” a mai declarat femeia.

„La data de 10 aprilie a.c., poliţişti din cadrul postului de poliţie Slivileşti au fost sesizaţi, prin apelul unic de urgenţă 112, de o femeie, de 34 de ani, din comuna Bolboși, cu privire la faptul o vecină de-ale sale, de 57 de ani, ar fi încercat să-i incendieze vegetația uscată de pe terenul său, care se afla lângă un fânar, pe proprietatea sa. Ajunși la fata locului pentru a efectua cercetari pentru infractiunea sesizată, de tentativă de distrugere, de poliţişti s-a apropiat femeia de 57 de ani, care a refuzat să se legitimeze, nu purta mască de protecție şi avea un comportament recalcitrant. Polițiștii au luat decizia de a conduce femeia la sediul poliţiei pentru stabilirea identității și luarea măsurilor legale, moment în care au intervenit în favoarea femeii fiul și fratele său.

Pentru ca situația să nu degenereze, poliţiştii au renunțat la măsura de conducere la sediul poliţiei și i-au adus la cunoștință femeii că va fi sancționată pentru refuz de legitimare, neportul măștii de protectie și tulburarea ordinii și liniștii publice. Ulterior, femeia a sunat la 112 sesizând ca ar fi fost abuzată de polițiști. La faţa locului s-au deplasat poliţişti din cadrul Compartimentului Control Intern și Serviciului de Ordine Publică și, având în vedere cadrul si aspectele sesizării, cauza a fost înaintată pachetului pentru cercetări” a comunicat, duminică, Poliţia Gorj.

Comment here