Minerit și EnergieStirile Zilei

Fără condiții speciale, în perioada 2001-2021. Pecingină: Nu știu de ce Manu Tomescu epatează și o ține lunga

Minerii și energeticienii rămân fără condiții speciale de muncă în perioada 2001-2021. Manu Tomescu sugerează că vor fi reluate protestele, în Piața Prefecturii din Târgu-Jiu.

Prin Legea nr.74, adoptată în acest an, angajaților Complexului Energetic Oltenia le-au fost recunoscute condițiile speciale înainte de 2001. Prin Legea nr.197, adoptată anul trecut, li s-a întâmplat același lucru dar, din 2021 încoace. Rămân cei 20 de ani.

Tomescu acuză, din nou, că Legea nr. 197 nu a fost pusă în aplicare în totalitate, iar angajați CEO, care au căpătat grave boli profesionale, nu apucă să se mai bucure de pensie, decedând în timpul activității.

Vicepreședintele Sindicatului Energia Rovinari afirmă că nu poate accepta ca, din munca minerilor și energeticienilor, să fie achitate sume uriașe pe certificatele de carbon, cu prețul renunțării la grupa de muncă.  

Deputatul Gheorghe Pecingină, vicepreședinte PNL Gorj, declară, însă, că nu poate fi reglementată perioada 2001-2021, în sensul de a le fi recunoscute minerilor și energeticienilor condițiile speciale de muncă. Spune că statul român deține sute de companii și multe cer condiții speciale.

Comment here